Matkani ensimmäiset päivät







Terveisiä Akureyristä!

Matkani Islantiin on alkanut hienosti, mutta on niitä mutkia ollut mukanani. Kun lähdin Suomesta 2. huhtikuuta, sää oli aivan kauhea. Lunta satoi aivan valtavasti, näkyvyys oli huono ja tuulenpuuskia oli paljon. Pelkäsin jo, että lentoni perutaan sään takia, mutta niin ei käynyt. Lento kylläkin viivästyi kaksi tuntia.


Icelandairilla Reykjavikiin!


Saavuin Keflavikin kansainväliselle lentokentälle noin kello kuusi paikallista aikaa. Jatko lentoni Akureyriin oli lähtenyt tunti sitten, joten piti saada uusi lento. En kylläkään osannut mennä oikeasta paikasta kysymään apua ja sen vuoksi sain odotella melkein kaksi tuntia, että saisin uuden lennon sekä majoituksen yhdelle yölle. Lentoyhtiö majoitti minut Fosshotellissa ja siellä sain syödä illallisen sekä minun kuljetukset kentältä hotellille maksettiin.





Fosshotel
Näkymä Fosshotellilta
Kentällä odottelua







Jatkolentoni lähtikin sitten Reykjavikin lentokentältä ja sinne minut vietiin aamulla taksilla. Kenttä oli todella pieni ja kauhean suloinen paikka, kun kaikki asiat tapahtuivat samassa tilassa ja lentokoneeseen mentiin myös ulkokautta, mikä oli minulle uutta.
Saavuin Akureyriin 3.4. noin kello 12. Yhteyshenkilöni Hildur oli minua vastassa. Hän esitteli minulle aluetta ja näytti minulle asuntolan, missä asun loppuajan täällä olessani sekä missä työpaikkani sjaitsee ja mistä löytyy ruokapaikkoja. Hän toi minut lopuksi hostellille missä vietin yhden yön, koska asuntolaan ei päässyt vielä, koska koulu oli kiinni pääsiäisloman vuoksi.


Odotan lentonilähtöä Reykjavikissä.

Hostelli oli hieman erikoisempi paikka. Sain nukkua erilaisemmassa "sängyssä". Kyseessä oli eräänlainen kapseli, joita oli ylä-ja alatasossa. Se oli hauska kokemus, mutta ei sellaisessa pitkää jaksoa jaksaisi olla. Kapselista tuli hieman mieleen Star Wars elokuva.






Hostellissa minulla oli aamiainen ja sen jälkeen lähdinkin käymään työpaikallani Elding Whale Watchingissa. Siellä ohjaajani näytti minulle tiloja, laivaa sekä antoi minulle työajat. Samalla tutustuin muihin työntekijöihin ja sain pientä ajatusta siitä, mitä kuukausi tulee pitämään sisällä. Palasin takaisin hostelliin odottelemaan, että Hildur tulee hakemaan minut asuntolalle. Odotteassani hostellin väki tarjosi minulle ruokaa ja kyselivät vierailustani Islannissa. He olivat todella ystävällisiä ja antoivat hyvän kuvan islantilaisista ihmisistä.

Asuntola on upea paikka elää kuukausi. Täällä on sänky, työtaso, suihkut sekä wc-tilat ovat lähellä. Ainoa miinus on, että täällä ei ole minkäänlaista jääkaappia niin en voi kaikkea ruokaa ostaa. Asuntolalla saan syödä myös viikolla aamiaisen ja illallisen kustannuksia vastaan. Ihmiset täällä ovat olleet ystävällisiä ja haluavat, että minulla on koko ajan kaikki hyvin.

Sää on täällä ollut tähänmennessä viileää ja lunta on satanut paljon. Ainoa upea asia on se, että lumi leijailee kauniisti eikä sada räntänä tai rakeina niin kuin Suomessa. Aurinko on paistanut paljon ja lumisadetta on tullut välillä ihan miten sattuu eli aika kotoinen olo täällä.

Huomenna olisi sitten virallisesti ensimmäinen työpäivä Eldingillä ja odotan sitä innolla. Työaikani on 8-16 ja pääsen tutustumaan heidän toimintaansa ja tapoihin. Toivon, että kuukaudesta tulee antoisa ja unohtumaton reissu elämässäni!


Elding Whale Watching Akureyri
  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämyksien kuukausi

Elämä valassafarilla